Van binnen naar buiten!

Nou, nu gaan we met dit mooie weer van binnen naar buiten; de afgelopen weken is door Eberhard en zijn collega’s in de werkplaats hard gewerkt aan de wand- en dakelementen. Op de bouw zelf is er tot vandaag nog verder weinig te zien. Maar nagenoeg kijken we er elke dag wel even rond!

Het binnenwerk in de werkplaats is bijna klaar. Vanaf deze week begint de aannemer met de plaatsing van het regelwerk waarop de buitenwanden geplaatst worden. De weersvoorspellingen voor deze week zijn voortreffelijk.

En vandaag met z’n tweeën op pad: de zonwering uitgezocht en tegelijkertijd ook maar de volledige keuken met kastenwand, ook voor in de woonkamer, uitgezocht en in de bestelling gezet. Wouter Schröder van Schröder Interieurbouw gaat voor ons aan de slag om er iets moois van te maken!

Vanaf de volgende week gaan we de hoogte in; dan volgt meer!

Intermezzo: de bouwkavel op Weldam

Al in november 2012 heeft de gemeente in samenwerking met landgoed Weldam besloten om in ruil voor de sloop van een aantal agrarische gebouwen en erfverharding (circa 10.000m2) een aantal bouwkavels te realiseren. Dat gebeurde met de zogenaamde ‘rood-voor-rood’-regeling, met als doel de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied te verbeteren. Of, zoals de gemeente in haar besluit zegt: “In deze situatie worden “landmarks” (= oriëntatiepunt in het landschap b.v. een kerktoren) aan de rand van het Landgoed toegevoegd. “Landmarks” zijn de nieuwe monumenten op een landgoed met een eeuwenlange traditie. Deze „landmarks‟ dragen bij aan de cultuurhistorische beleving van het landgoed in de toekomst.

De ontwikkeling betrof in eerste instantie vier bouwkavels; waarvan wij natuurlijk de mooiste hebben uitgekozen ;-). Mooi gelegen, nagenoeg volledig op het zuiden, vrij uitzicht en een overdosis aan flora en fauna.

De dakleien zijn gearriveerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s