Week 17: vijftig tinten bruin*

Vorige week gebeurde er enorm veel dat goed zichtbaar is. Er staat ineens een huis met een dak erop! Als eerste kwam de Woodteq houtconstructie bestaat uit robuuste gelamineerde balken en staanders, van siberisch lariks. Een harde en zware houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid.

En op donderdag ging dak erop. Zo jammer dat wij er niet bij konden zijn, gelukkig kregen we foto’s van de ‘jongens’ van de bouw. In een week naar het hoogste punt: wat hoort daarbij? Een klein onderzoekje levert op: pannenbier, pannengebak, meiboom, vlag, bitterballen en bier. Suggesties? Er komt vast een mooi moment om dit te vieren de komende tijd, en eigenlijk is de schoorsteen het hoogste punt toch?

In het paasweekeinde was natuurlijk prachtig weer en we genoten volop van ons nieuwe huis. Biertafel neergezet en in het zonnetje gezeten met vrienden en familie, met een hapje en drankje: genieten!

Deze week werd er hard gewerkt aan het bijgebouw, de binnenwanden en de kozijnen. Veel materiaal werd geleverd op #ODW9, waaronder de gevelstenen #Wienerberger en de kozijnen. Ook alweer mooi! We kunnen nu ook echt door ons huis lopen, door de kamers en we krijgen een beeld van de grootte en ideeen over inrichting. Zelfs onze jongens beginnen voorzichting enthousiast te worden!

Voor het eerst wat serieuze regen, beetje jammer voor ons maar wel heel fijn voor de natuur en droogte.

Volgende week gaan de plafonddelen en het dak op het bijgebouw. Gelukkig zijn we volgende week vrij en gaan we het nu zelf meemaken.

Nog een paar sfeerplaatjes:

* vijftig tinten bruin: naar aanleiding van mijn diepe zucht om uit een enorm grote kleurenwaaier de perfecte tint bruin uit te zoeken voor kozijnen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s