Week 22: veel gedaan, weinig te zien

We waren al gewaarschuwd, nu het huis staat gaat er veel tijd zitten in details, in afwerking en in de minder zichtbare zaken. Dat maakt dat we minder foto’s maken, maar zeker niet minder op #ODW9 te vinden zijn. In tegendeel! De afgelopen dagen veel beslist en enorm genoten van de heerlijke plek. Beslissingen over tegels, stucwerk, deurgarniteuren, kleuren stucwerk, kozijnaftimmeringen en binnendeuren. We bezochten een bouwmaterialengroothandel dichtbij voor het uitzoeken van sanitair, jeeee wat een wereld en wat fijn dat we goed geadviseerd werden. Interessant aan deze samenwerking vind ik de – noodzakelijke – transparantie over prijzen, zeker in vergelijking met de aanbieders via internet. Ons uitgangspunt is wederzijds vertrouwen,  dichtbij kopen en dat iedere leverancier er een normale boterham aan moet verdienen. Ik ben zelf ook ondernemer en weet hoe het werkt. Maar als het verschil heel groot is, wordt het tijd voor een goed gesprek. Mij persoonlijk triggert de bouwwereld enorm, hoe de lijntjes lopen en vooral hoe je er een meer consumentgerichte & toekomstbestendige branche van zou kunnen maken, bij voorkeur wat minder conjunctuurgevoelig maar dat is waarschijnlijk een utopie!

In de afgelopen weken is door de mannen op de bouw gewerkt aan de wanden, buiten en binnen, het aanleggen van stroom, alle buitenkozijnen staan op z’n plek en de fundering is behandeld met Remmers (een soort rubberverf): monnikkenwerk.

Kiezen van tegels, stoffen voor de bank en vloerkleden, betonstuc en sanitair!

Woord van de week: gesatineerde band

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s