Week 24: bergen en dalen

Het was een rare week met hoogte- en dieptepunten, helaas ook nog niet allemaal voorbij. In ons gezin was het groot feest! Tjomme haalde zijn Mavo diploma en werd – met een kleine vertraging – toegelaten tot de Havo in Holten. #Trots!+4m6qENuTsiW4rW4zAn7QQ

Het Pinksterweekend was heerlijk en met z’n allen hard gewerkt om de bouw klaar te maken voor de metselaars. Veel stenen klaargezet, opgeruimd, stenen van dezelfde afmetingen bij elkaar gezocht voor de afwerking en kozijnen afgeplakt met speciaal tape. Het was een mooi gevoel om met z’n allen (Charles, Tjomme, Tim, Dennis, Sem en ik) aan ’t werk te zijn @ODW9.

De metselaars zijn drukbezette mannen en dus kwamen ze een weekje later. En dan krijg je ook iets heel moois:

En ook binnen gebeurt er veel, Jeroen (van Semmekrot) legt overal gele buizen, contactdozen en andere dingen: het lijkt wel een doolhof. Eerst in alle buitenwanden: die zijn vorige week gesloten en ingeblazen met isolatiemateriaal (gecycled papierpulp). De binnenwanden zijn komende week aan de beurt. Het is nu belangrijk om steeds goed mee te kijken of alles zit zoals bedacht en bedoeld: een extra paar ogen kan geen kwaad. Liever vooraf benoemen dan achteraf achterkomen, of zoals Eberhard wel zegt: ANNA, Altijd Navragen Nooit Aannemen! Dat heeft hier en daar zeker al verbeteringen opgeleverd.

Wat zijn dan de dieptepunten? Het deels gezamenlijk aanleggen van de nutsvoorzieningen bijvoorbeeld. We maken inmiddels veel grapjes over NONed, de “coordinerende” (?) partij voor alle nutsvoorzieningen. NONed = No net. 2 juli zou de aanleg moeten starten, maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken. Het tracé voor de aanleg loopt via diverse grondeigenaren en ook langs een ‘asbestverdacht’ stukje weg. Dat helpt de voortgang niet echt.

Oja, de verkoop van ons huis is afgeblazen. 😦  Komende week opnieuw in de verkoop en het gedoe begint weer opnieuw. Geen zin in, maar geen keus helaas. Duimen dat er snel belangstelling is.

We sluiten positief af! De daklatten liggen erop, veel werk, en de dakramen in het hoofdgebouw zitten erin.

 

Een gedachte over “Week 24: bergen en dalen

  1. Wat zijn jullie druk zeg we volgen zo ver als dat mogelijk de vorderingen vanaf hier. De foto’s die binnenkomen zijn dan ook een goede afspiegeling. Heel jammer van het huis hier komt ook wel weer een oplossing voor. Misschien heeft de makelaar wel iets achter de hand. We zijn al langzaam bezig om weer naar huis te gaan en komen dan zo gauw mogelijk naar jullie toe. Gr.vanuit een nat en warm Frankrijk >—-Origineel Bericht—-

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s