Week 27: dynamiek!

Sinds de laatste blog, alweer drie weken geleden, is er week ‘onmeunig’ veel gedaan. Naast de harde werkers van Dijkhuis is er ook flink doorgewerkt door installatiebedrijf Semmekrot, de metselaars van Hofsink & Stoeten, de pannenleggers van Swann en zijn door diverse toeleveranciers veel hand en spandiensten verleend en materialen aangevoerd. Erg gaaf om op de bouw te zijn en midden in de dynamiek te staan…

Een korte opsomming:

De installateur heeft het grootste deel van de leidingen en buizen voor elektra, data, water en lucht gelegd. Er ligt een hele ‘spaghetti’ van gele buizen waardoor straks onder andere de stroom loopt. Dat je nog kunt onthouden waar alles voor is; best knap ;-). Ook de buizen voor luchtcirculatie (‘blauw’ en ‘grijs’ circuit) worden nu gelegd; die worden mooi onder alle vloeren weggewerkt.

‘Spaghetti’

De binnenwanden zijn voor een deel geplaatst. Daarvóór moet alle elektra etc. geplaatst zijn, want daarna wordt de binnenisolatie (Mitesse; hergebruikt katoen) geplaatst en worden de wanden ‘gesloten’.

En dan: jeetje, de rode (huis) en zwarte (bijgebouw) leipannen zijn gelegd. De pannenleggers hebben alle pannen in krap drie dagen geplaatst; op woensdag waren ze zelfs met negen man (helaas, allemaal mannen) sterk. Indrukwekkend hoe snel dit gaat. En wat een passie voor dit vak…

‘Mooi rood is niet lelijk…’

De metselaars zijn bijna klaar, waarschijnlijk nog twee dagen. De beide gevels zijn gemetseld met gemixte verschillende kleuren rood. Ook bij de ramen boven een mooi patroon!

Afgelopen woensdag ook de laatste keuzes gemaakt voor buiten-jaloezieën en beveiliging, zoals elektronische sloten, camera’s en detectie-sensoren. Erg gaaf om te zien wat allemaal mogelijk is… daarover later meer!

En tot aan de bouwvak, nu nog drie weken, nog veel te gebeuren. Het metselwerk af, steigers weg, alle binnenwanden klaar, installatiewerk grotendeels klaar, glas erin, vloerisolatie erin, lage temperatuurverwarming erin, stortvloer erin. Hou de updates in de gaten, de komende tijd! Met andere woorden: de dynamiek gaat nog even door…

Een gedachte over “Week 27: dynamiek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s